Concept stedenbouwkundig plan Eikenbosch

2 november '19

Ben jij inmiddels benieuwd geworden hoe Eikenbosch in Berkel-Enschot er precies uit komt te zien? We vertellen je meer over de inrichting van het plangebied. Dit is nog een concept versie, maar in grote lijnen kun je heel goed zien hoe het gebied straks wordt ingedeeld. Kijk je mee?

image alt

Waar ligt Eikenbosch?

De nieuwbouwwijk Eikenbosch ligt straks aan de Durendaelweg in Berkel-Enschot. Deze slingerende weg staat bekend om het groene karakter. Nu staat er nog een oud schoolgebouw op de locatie van de wijk, maar deze wordt straks gesloopt. Op deze plek komen namelijk 19 nieuwe woningen!

Inrichting gebied

Vanaf de Durendaelweg rijd je via een nieuwe weg de wijk in. Om het groene karakter te behouden, blijven bestaande bomen staan en worden er een aantal aan de nieuwe wijk toegevoegd. Aan de linkerkant van de wijk vind je 6 2 onder 1 kapwoningen. In het midden van het plan vind je de hoek- en rijwoningen. Tot slot staan er nog twee ruime patio woningen aan de rand van het gebied. In de wijk is het straks mogelijk om op eigen terrein of in één van de aangelegde parkeervakken je auto te parkeren.

Situatieschets

Woningen in Eikenbosch

De gevels van de woningen bestaan straks uit okergele bakstenen in combinatie met een moderne architectuur. Alle woningen beschikken over een eigen achtertuin. Zie jij jezelf hier al zitten met je vrienden en familie op een mooie zomerdag? De 2 onder 1 kapwoningen hebben een eigen oprit met garage, net als twee hoekwoningen in dit plan. Het voordeel van de patiowoningen is dat zij een slaapkamer en badkamer op de begane grond hebben. Ideaal voor mensen die graag gelijkvloers willen wonen met extra ruimte op de eerste verdieping.

Heb jij stiekem al een woning op het oog? Binnenkort delen we nog meer informatie over de verschillende woningtypes, oppervlaktes, plattegronden en prijsindicaties. Nog eventjes geduld! Abonneer je via de website op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte.

  Visie
  Planning